Kapotte mondhoeken

Als uw prothese een aantal jaren oud is zal deze gaan slijten evenals uw kaakbot. Dit heeft als gevolg dat uw kin dichter bij uw neus komt waardoor bij de mondhoeken plooien ontstaan.

De mondholte heeft een vochtig milieu waardoor vocht in deze plooien stroomt. Daar dit vocht hierin wordt opgesloten, omdat er geen ventilatie meer mogelijk is raakt de huid hierdoor chronisch geïrriteerd. Hierdoor ontstaan dan deze pijnlijk geïrriteerde mondhoeken (ragade).

 

//

Om dit probleem op te lossen zal er waarschijnlijk een nieuwe prothese gemaakt moeten worden. Echter om vast te stellen hoe hoog deze moet worden, zullen wij als het probleem heel ernstig is de prothese stapsgewijs verhogen. Dit doen wij door op de onder kiezen een kunststof blokje te maken, wat we dan elke keer na een paar weken weer iets verhogen. Dit doen we net zolang tot er weer ventilatie in de plooien ontstaat en er verder geen klachten komen zoals bijvoorbeeld pijn in de kaken.

 

//

Na verloop van tijd zal de huid zich herstellen en kan er een nieuwe prothese worden gemaakt met een juiste beethoogte.

Houdt er rekening mee dat dit een wat langer traject is en dat deze therapie moet worden gecombineerd met het vettig houden van de geïrriteerde huid plooien. Meestal gaat hier drie tot vier maanden overheen voor er enig resultaat is.

 

//

Ook zullen gedurende deze therapie wat ongemakken ontstaan zoals het niet meer met de tanden kunnen afbijten, deze hebben namelijk geen contact meer. Dit betekent dat u met uw kiezen af moet gaan bijten, dit is echter tijdelijk.

Met uw nieuwe prothese komen de tanden weer op de normale plaats te staan.

Afspraak maken

Maak meteen online een afspraak met praktijk voor tandprothetiek Rob van Straten.

klik hier