Volledige prothese

Prothesen

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.

Een nieuwe gebitsprothese?

Als gevolg van de voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften zit zowel het boven- als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Wij bieden graag hulp

Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een 'voering' aangebracht (rebasing) waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.

 

De folder is in PDF formaat en is te lezen met Adobe Acrobat Reader. Kunt u de folder niet bekijken? Download dan eerst Adobe Acrobat Reader.

Afspraak maken

Maak meteen online een afspraak met praktijk voor tandprothetiek Rob van Straten.

klik hier